Fokkerij

Wij zijn onze eigen fokkerij begonnen met drie dochters van Tjipkje ster Sport Preferent Prestatie (v. Anton 343) uit stam 100. De drie volle zussen (v. Ulke 338) Sterre fan Hickaerd Ster Sport, Aalwina fan Hickaerd Ster Sport Elite en Hiltsje fan de Gaestdyk Model sport AA.

Sterre en Aalwina zijn veel in het tuig uitgebracht. De beide merries werden in 2014 kampioen in het tweespan gereden door Gooitzen. In 2015 werd hij kampioen in de ereklasse met Sterre.

Onze paarden kregen in onze beginperiode de stalnaam fan ‘e Gaestdyk mee. Nu is de stalnaam gewijzigd in fan HovenierWester, wat refereert naar het hoveniersbedrijf.

Momenteel fokken we met 3 fokmerries. Aalwina fan Hickaerd Ster Sport Elite, en haar beide dochters Anneke fan HovenierWester Ster (v. Pier 448) en de driejarige Martje fan HovenierWester.(v. Yme 507) Ook hebben we nog een aantal jonge merries in de opfok lopen. We hopen hiermee onze fokkerij nog wat uit te kunnen breiden.

Sport

Wij zijn echte gebruikers van de paarden. De 6 jarige Ferre fan HovenierWester (v. Eise 489) wordt momenteel in de tuigsport uitgebracht. In de winterperiode zal hij ook weer in de mendressuur baan verschijnen. Bovendien wordt hij ook onder het zadel gereden Evenals de 7 jarige Anneke fan HovenierWester (v. Pier 448) Zij gaat halverwege de winter wel met zwangerschapsverlof. Want haar veulen zal begin februari al geboren worden. Zodat ze in de zomer weer mee op concours kan.

Kraamstal

Wilt u graag fokken met uw merrie? Wij kunnen het totale traject voor u begeleiden.

Van opvoelen, insemineren tot aan de geboorte van uw veulen. De merries staan hier onder de camera zodra de uitgerekende datum zich bijna aandient en krijgen de geboorte singel op. Op deze manier bent u er ook ’s nachts van verzekerd dat de geboorte veilig en vlot verloopt. Wij zijn er altijd bij zodat we kunnen ingrijpen indien dit nodig is. Zodra het veulen geboren is laten we merrie en veulen zoveel mogelijk met rust, dit ivm binding van moeder en veulen. We blijven ze wel goed observeren want willen goed in de gaten houden of het veulen op tijd staat en drinkt bij de moeder. Ook letten we erop dat de nageboorte er op tijd af is.