Opfok

Voor de ontwikkeling van jonge paarden is het belangrijk deze in de opfok te plaatsen. Omdat paarden kuddedieren zijn voeden ze elkaar op en leren wat rangorde is.

Voeding, huisvesting, beweging en ontwormen zijn belangrijk voor een goede opfok periode. Jonge paarden hebben veel ruwvoer met aanvulling van krachtvoer nodig op goed op te groeien.

In de winter staan de jonge paarden gerangschikt op leeftijd in ruime groepsboxen met maximaal 7. Ze gaan dagelijks naar buiten in onze ruime paddocks. De boxen worden dagelijks gemest en opgestrooid met tarwestro. De paarden worden dagelijks geobserveerd, bij afwijkend gedrag kunnen we dan ook snel ingrijpen. De jonge paarden hebben onbeperkt beschikking tot kuil van hoge kwaliteit en gewonnen van eigen land en deels aangekocht uit de buurt. Bovendien krijgen ze dagelijks brok van Havens.

In de zomer lopen de jonge paarden 24 uur per dag buiten. Er is dagelijks meerdere malen toezicht mede doordat de wei naast de boerderij ligt. De paarden worden regelmatig omgeweid en hebben beschikking tot een waterbak die zichzelf bijvult zodat er altijd vers water beschikbaar is.

De paarden komen regelmatig door de handen waardoor menselijk contact gemakkelijk verloopt. Ze worden iedere 8 weken ontwormd en worden standaard aan het begin en einde van in het winterseizoen bekapt. Wij houden de hoeven van de jonge paarden goed in de gaten, mocht het nodig zijn dan wordt het paard tussendoor vaker bekapt.

We werken met een vaste dierenarts en hoefsmid zodat we goed op elkaar ingespeeld zijn.

Onze klanten komen uit heel Nederland. Veel contacten zijn hierdoor op afstand. Wij besteden veel tijd en aandacht aan de paarden. Voor ons maakt het niet uit of het eigen paarden zijn of van een klant. Zolang ze bij ons staan behandelen we ze als onze eigen.